Foto: Trym Ivar Bergsmo
Du er her: Hovedside - Nyheter
Kulturutvalgsmedlem Arild Inga i møte med Mark Hill i Donegal i juni
LUXe fra Donegal på besøk i Vesterålen

Kultursamarbeidet og kulturkontorene i Vesterålen er vertskap for LUXe fra Donegal i Irland, som kommer til Vesterålen denne uka. Dette som en del av den internasjonale kulturavtalen Kultursamarbeidet i Vesterålen har med Donegal County Council i Irland.

suboxone naltrexone and naloxone

naltrexone and naloxone difference blog.rarespares.net.au
Besøket til LUXe er en oppfølging av Kultursamarbeidets besøk til Donegal i juni. Med på denne turen var musikere, politikere og kulturarbeidere fra Vesterålen. Musikerne holdt 2 konserter med The Henry Girls i Donegal, mens politikerne og kulturarbeiderne hadde et eget program med besøk til ulike kulturorganisasjoner. Et av besøkene gikk til Mark Hill og Mandy Blinco i LUXe, som nå kommer til Vesterålen.

 
  Mandy Blinco
LUXe er et teaterselskap som har spesialisert seg på utendørsarrangementer. Selskapet er etablert og drives av kunstnerparet Mark Hill og Mandy Blinco. LUXe har base i Donegal, men jobber både i og utenfor Irland. I 2013 ledet LUXe en stor utendørsoppsetning kalt «Awakening the Horsemen» i Donegal. Til dette EU-finansierte prosjektet var en kunstner fra Vesterålen og Øst-Island invitert. Fra Vesterålen deltok Alse Lauvland Pettersen. Han har siden holdt kontakten med LUXe, og de har på eget initiativ fortsatt samarbeidet. Det er imidlertid første gang at LUXe kommer til Vesterålen.

LUXe kommer til Vesterålen for å lære hvordan vi jobber innenfor kulturfeltet i regionen. De håper også på å knytte kontakter som kan være grunnlag for samarbeidsprosjekter mellom Donegal og Vesterålen. Det er kulturkontorene i Øksnes, Andøy, Sortland og Bø, samt Kultursamarbeidet i Vesterålen som er vertskap.

Mark og Mandy ankommer Vesterålen onsdag. Deres opphold starter i Nyksund hvor Marie Mjaaland og Svein Erik Tøien hos Nyksund Art Gallery er vertskap. Turen går videre til Andøy torsdag. Under deres tur til Andøya skal Mark og Mandy få en smakebit på teaterlivet i kommunen. Sammen med Svein Spjelkavik skal de besøke settet til teatersatsingen «Åpenbaringen». Det blir også et besøk hos Teaterklubb 81 og de hemmelighetene som Dverberg Samfunnshus har å by på. Dagen avsluttes på Andenes med et besøk hos kunstneren Bent Aune og utstillingen i Andenes Fyr.

 
  Arild Inga hos LUXe i Donegal
Fredag og lørdag er Kultursamarbeidets arrangement Kultur- og Naturuka i Vesterålen vertskap. Mark og Mandy skal delta i «Elvelangs og bekk-i-mellom» på Melbu med en installasjon langs stien. De vil også dele sine erfaringer fra utendørsarrangementer med arbeidsgruppa for arrangementet.

Søndagen skal våre gjester til Bø. Her skal de besøke «Mannen fra havet» og det flotte Friluftsgalleriet. Denne søndagen er det også ordførerens tur på Friluftsgalleriet, som en del av Kultur- og Naturuka i Vesterålen. Her vil de møte ulike aktiviteter i regi av Bø Museum og Bø Kystlag, som en del av årets kulturminnedag. Mark og Mandy vil også besøke noen av de fantastiske strendene Bø er kjent for. LUXe har bl.a. erfaringer fra arrangementer på strender. Kanskje kan de inspirere bøfjæringene til å få noe slikt til i Bø?

Mandagen er det Sortland som er vertskap. Her vil Mark og Mandy få en omvisning i Kulturfabrikken. Våre gjester er også invitert til Inga Sami Siida. Arild Inga var en av politikerne som besøkte Mark og Mandy i Donegal i juni. Han ser fram til å gi våre gjester et innblikk i den samiske kulturen.

 


Søk etter ord:


 
Postboks 243, Kjøpmannsgt. 2, 8401 Sortland, Telefon 76 11 15 00
Headerfoto: Trym Ivar Bergsmo • 2002-2019 © Systems by NorNet.no